RAVAGO u suradnji sa Šibenskim društvom arhitekata

Društvo arhitekata Šibenik

U srijedu, 04. svibnja 2016. godine u 18 sati, u prostorijama Urbanog centra Šibenik na Starom pazaru, (Ulica Kralja Zvonimira 7A) održali smo predavanje o sustavima ventiliranih fasada. Od pionirskih projekata Waltera Gropiusa u 50-tim godinama prošlog stoljeća, pa sve do današnjih dana, uz osvrt na širok izbor materijala koji se danas koriste kao završne obloge fasada.

Grad Šibenik, koji se diči graditeljskim naslijeđem kipara i graditelja, Jurja Dalmatinca, vrvi mladim radoznalim novim graditeljima koji će zasigurno u svom gradu ostaviti i svoj trag. Zahvaljujemo im se na gostoprimstvu i kreativnoj raspravi nakon predavanja.

Uz standardnu paletu prizvoda:DSC07974_low
Alubond – alukompoziti
Creaton Tonality – terakota fasadni elementi
Eternit Equitone – vlaknocementne ploče
Haver i Boecker – inox mreže
Feldhaus Klinker – keramičke ploče
Rieder – tankostjene betonske ploče
Trespa – HPL – kompaktne ploče

 

prikazali smo i kratak ali inspirativan film, najnoviju referencu našeg partnera, tvrtke Rieder, proizvođača tankostjenih betonskih ploča.
Planinarsko sklonište pod Skutom u Kamniškim Alpama zajednička je avantura arhitekata, visokogorskih graditelja, letača, inženjera i penjača, koji su svoj entuzijazam i strast za savladavanjem izazova zajedničkim trudom pretočili u sjajni dijamant, bivak na surim planinskim padinama, sklonište za odvažne tragače.
2400398062671b940a829bFilm možete pogledati klikom na sliku ili na donjem linku: https://vimeo.com/151364983